Ananaslı Pandispanya

Pandispanya tarifi:
-Oda ısısındaki 4 yumurta ile 1,5 bardak toz şeker çırpılır.
-200 gr buğday nişastası, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu karışıma eklenir.
-1 Limon kabuğu rendelenir.Karışım yağlanmış kalıba dökülür.
-Önceden ısıtılmamış soğuk fırında pişirilir.

Ara Kreması:
-  1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt , 5 yemek kaşığı şeker pişirilir, en son vanilin eklenip ocaktan alınır. Soğuyunca ikiye ya da üçe kesilmiş pastanın arasına sürülür. (krema süreceğiniz yüzeyleri evde varsa sütle, yoksa şekerli su ya da gazoz vb. ile ıslatabilirsiniz.)


Üst krema için :
2 yemek kaşığı nişasta , 2 fincan su , 4 yemek kaşığı şeker , 1 su bardağı çilek püresi (ya da mevsime uygun bir tür meyve ile) pişirilir. soğuyunca pastamızın üzerine dökülür.

Arzuya göre üst krema cappucinolu cremole alınarak ya da hazır pasta kremaları ile de hazırlanabilir ya da bir paket çilekli puding vişne suyuyla pişirilerek de elde edilebilir.

Hiç yorum yok: