Mayalı Poğaça

  • 3 Yumurta (2sinin sarısını ayır)
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Ayçiçekyağı
  • 1 paket Yaş Maya(1küp)
  • 6 Su Bardağı Un
  • 4 Çb Kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su, biraz tuz
  • 1 su bardağı ılık suda yaş mayayı ve 1 çorba kaşığı şekeri eritip kenarda biraz bekletiyoruz.
  • Yumurtaların 2tanesinin sarılarını daha sonra puaçaların üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.
  • Yoğurt, yağ, yumurta, erimiş ve hafif kabarmış maya, un, 3 çorba kaşığı şeker ve biraz tuzu birlikte yoğurup cıvık bir hamur yapıyoruz.
  • Hamuru üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Maydonoz, peynir veya istediğiniz bir iç harcı kullanarak puaçalara şekil veriyoruz.Küçük küçük yapmamız da hiç bir sakınca yok çünkü 2 katı kadar kabarıyorlar piştikten sonra.Yalnız hamurumuz biraz elinize yapışabilir.Hiiiiç üzülüp takılmıyoruz, elimizi sık sık unlayarak ya da arada yağlayarak şekil vermeye devam ediyoruz.Mayalı hamur ne kadar cıvık olursa puaçası da o kadar yumuşak oluyor.
  • Şekil verdiğimiz puaçaları tepsi mayası için yarım saat de tepside bekletiyoruz. biraz da kabarıyorlar. En son üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını çok az ayçiçek yağıyla karıştırıp sürüyoruz, afiyet olsun.
  • (Bu hamuru pizza veya tahinli pasta yaparken de kullanabilirsiniz.)

  • Bu da aynı hamurla yapılan tahinli pasta. Merdaneyle yuvarlak açılan hamurun üzerine tahinle şeker sürüldükten sonra rulo sarılıp ince ince kesilip pişirildi.

  • Yine aynı hamurun merdaneyle açılıp bardakla kesildikten sonra üzerine biber, domates, kaşar, sosis, sucuk gibi istenilen malzemelerin koyulmasıyla yapılan minik pizzalar.



Bu da aynı hamurdan kardeşimin yaptığı puaçalar.

Hiç yorum yok: