Halamızın Profiterolü




50 gram margarin , 1,5 çay bardağı su , 2-3 kaşık un , 2 yumurta

  • kaynayan suya margarin koyulup eritilir.
  • unu da ekleyip karıştırarak pişirilir.
  • soğumaya bırakılır.
  • soğuduktan sonra içine sırayla 2 yumurta kırılır, mikserle çırpılır.
  • hamur çay kaşığı ile yağlanmış tepsiye koyulur.200 derecede ısıtılmış fırına koyulur.
  • pişince soğumaya bırakılır.
  • soğuyan yuvarlakların içine arkalarından krema torbası yardımıyla krema koyulur.
  • iç kreması için biz krem şanti kullandık ama isteyenler asıl krema tarifini de yapabilirler.
  • üzerine de hazır çukulata sosu pişirilip dökülür.

Hiç yorum yok: