-Kabaklar rendelenir ya da rondolanır.Suları sıkılır, süzdürülür.
-Aynı şekilde patatesler de rendelenip süzdürülür.
-Hepsi karıştırılır. Eğer kıvamı cıvık olursa bir kaç kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
-Yumurta, un, kimyon, tozbiber, tuz karışıma eklenir.(Bizim usta 3-4 kabağa 3-4 yumurta koymuştu.)
-Teflon tavada kızdırılmış az miktardaki yağa kaşık kaşık bırakılır.
-Tavaya bırakılan karışım kaşıkla bastırılarak yassılaştırılır.
-Önlü arkalı kızartılır.Bittikçe tavaya yağ eklenebilir.
2 yorum:
Ben hiç güzel mücver yapamam. Galiba işin sırrı patateste...Ve ol un...
BOL UN DİYECEKTİN GALİBA...
Yorum Gönder