Sait'in Mücveri (Öcce)

-Yeşil soğan, taze nane, maydanoz ve taze sarımsak ince ince kıyılarak süzdürülür.(rondoda da kıyılabilir.)

-Kabaklar rendelenir ya da rondolanır.Suları sıkılır, süzdürülür.
-Aynı şekilde patatesler de rendelenip süzdürülür.

-Hepsi karıştırılır. Eğer kıvamı cıvık olursa bir kaç kaşık daha un ekleyebilirsiniz.

-Yumurta, un, kimyon, tozbiber, tuz karışıma eklenir.(Bizim usta 3-4 kabağa 3-4 yumurta koymuştu.)

-Teflon tavada kızdırılmış az miktardaki yağa kaşık kaşık bırakılır.

-Tavaya bırakılan karışım kaşıkla bastırılarak yassılaştırılır.

-Önlü arkalı kızartılır.Bittikçe tavaya yağ eklenebilir.

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

Ben hiç güzel mücver yapamam. Galiba işin sırrı patateste...Ve ol un...

RUKİŞ dedi ki...

BOL UN DİYECEKTİN GALİBA...