Ayşen'in Buzdolabı Böreği


Canım kardeşim yapmış.Tarifini görmek isterseniz aşağıdaki yorum bölümüne tıklamanız yeterli olacak.

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

4 patatesi haşladım rendeledim (bu kısım çok yorucu)2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir,2 yumurta, 1buçuk su bardağı süt,125gr erimiş ılımış tereyağ,tuz, karabiber.hepsini karıştırıyosun.1 yufkayı masaya serip üstüne bu harçtan sürüyosun heryerine.üstüne 2.kat yufkayı yusyuvarlak oturtup yine harç her yerine.en üste üçüncü yufka ve yine harç.sonra zor kısım:bir kenardan başlayıp rulo sarıyoruz tümünden.herhangi bir düz tabağa bu ruloyu ortadan 2ye bölüp koyuyoruz ve difrize atıyoruz.kullanacağımız zaman difrizden 15-30 dakika önce çıkarıp dilimleyip dilimleri yan yatırarak yağlı tepside fırınlıyoruz.isteyen teflonda yağsız da kızartabilir o daha çabuk oluyor aylin bunları toparla yaz sorun olursa da sorrrr (ayşon

uslu dedi ki...

arkadaşlar üçüncü yufkadan sonra yufkaları kare ya da dikdörtgen olacak şekilde kenarlarını içe kıvırarak katlıyolarmış.Böylece sarması daha kolay oluyormuş.

USLU dedi ki...

ben yapamadım, böyle güzel görünmedi, ince kesmişim kuru oldu dostum