Tavuk Çorbası (Nalan'dan)


-Kişi sayısına yetecek miktarda tavuk haşlanır.(2 kişi için 3-4 kalça şişlik, ya da 1-2 tavuk göğsü)
-Soğuyunca didiklenir.
-4 ya da 5 çorba kaşığı un suyla ezilir.(Çorbayı yoğun kıvamlı seviyorsanız tavuk suyunuzun miktarına göre un artırılabilir.)
-Tavuk suyunun içine ezilmiş un eklenir, karıştırılarak kaynatılır.
-Kaynayınca içine tavuk etleri atılır.
-Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatılır.
-1 limon suyu ve 1 yumurta sarısı çırpılarak çorbaya eklenir.
-5 dakika daha kaynayan çorbaya tuz ve karabiber eklenir.Ocaktan alınır.
-Servis önerisi 1 : Tereyağı eritilerek pul biberle 1 dakika kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülür.
-Servis önerisi 2 : Sirke ve dövülmüş sarımsakla sos hazırlanıp çorbaya eklenebilir.
-Servis önerisi 3 : Çorbaya küp doğranmış havuç, kabak, kırmızı biber, nohut, şehriye eklenebilir, limonla servis edilir.

1 yorum:

sinem dedi ki...

sizin evde yamiştim ve çok beğenmiştimmmm ellerine sağlık.