Kuzu Güveç



1,5 kg kadar kuzu kuşbaşı
3-4 kuru soğan (soğanlar iri doğranabilir.Ben bir soğanı dörde bölmüştüm.)
2 patates (Patatesleri de erimesin diye iri doğradım.)
Bol Yaz domatesi  , kırmızı ya da yeşil biber (Difrizden kullandım)
-Güveçin en altına 3-4 kaşık sıvı yağ ve soğanlar koyulur.
-Onun üzerine etler koyulur.
-Patatesler, biberler ve en üste de domatesler  koyulur.
-2 yemek kaşığı kadar tereyağı ve yeteri kadar tuz ile istenen baharatlar ekildikten sonra pidecinin fırınında 2-3 saat kadar pişirilir.
(Biz hiç su koymadık, domateslerin suyuna göre ayarlanabilir.)

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

ağzım sulandı...

ASLI dedi ki...

PİDECİ KAÇ LİRA ALDI SORMASI AYIP OLMASIN?

USLU dedi ki...

Pideci yanına yaptığı bir kaç boş pideyle birlikte 5 nina almış kardeş. Abla sen ne verirsen ver dediydi:)))