Patates Yatağında Kıymaaaa (Zeynep Yengem)


Yengem diyor ki:
-Kişi sayısına yetecek miktarda patates haşlanır.
-Haşlanmış patatesler süt ve tereyağ eklenerek püre haline getirilir.(Kıvamı tutturmak için sütü azar azar eklemenizde yarar var.)
-Soğan ve az yağlı kıyma kavrulur, sevilen baharatlarla tatlandırılır.
-Püre ikiye ayrılır.
-Hafif yağlanmış fırın tepsisi ya da borcama bir kat püre yayılır.
-Üzerine kavrulmuş kıymalar dökülür.
-Kıymaların üzerine kalan patates püresi yayılır.
-En üste bol kaşar serpilerek fırına verilir.
-Kaşarlar kızarınca fırından alınır.
-Ellerine sağlık yengem:)

1 yorum:

AYŞEN dedi ki...

HU HU, USTA AŞÇI ZEYNEP HANIM HU HU, ELLERİNİZE SAĞLIK...