CEMAL USTA'DAN ORJİNAL KREP

Fransızca derslerindeki gramer bilgilerinden daha çok hatırlanan bir şey: Her yıl Mardi Gras (yağlı salı) diye bir festivalde de bolca yapılan krep; Fransızlara özgüdür ve fakat bu bilgi nerede işe yarayacaktır...Aradan yıllar geçip blog yazmaya başlandığında tabiki. Bir gün Derya Baykal'ın programında Cemal Usta şöyle der: "Bugün size orjinal krep tarifi vereceğim", kendisi uzun yıllar Fransa'da çalışmış olduğu için çok emin olduğu bu tarifi izleyenleri ile paylaştı ve her seferinde hayır dualarımızı aldı, defalarca yaptık bir kez bile sorun yaşamadık, ama bir kez bile fotoğraflamak aklımıza gelmedi, bu hafta söz! İşte artık ezberlediğimiz tarif;
5 Çay bardağı süt, 3 yumurta, 2 su bardağı un, yarım çay bardağı sıvıyağ, bir çay kaşığı tuz (şekerli hamur isterseniz 2 yemek kaşığı toz şeker) ve PÜF noktası bu karışımı çırptıktan sonra mutlaka SÜZÜYORUZ ve asla tavaya yağ koymuyoruz (tava kızgın olmalı, her seferinde 1 kepçeden biraz az alınan karışım tavaya alındıktan sonra güzelce tavamızın kenarlarında gezdirilmelidir)

Hiç yorum yok: