ÇİPURA

Temizlenmiş çipuralar yıkanır. Yemeklik doğranmış soğan, domates rendesi ve kıyılmış maydanozu yağ ve tuz ile harmanlayıp balıkların karnına doldurunuz. (domates güzeli adlı yazımızda kış için hazırladığımız konserve domateslerden kullanılmıştır)
Karnı dolan balıkları tek tek yağlı kağıda sararak fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz. Yağlı kağıda sarmadan önce üzerine az zeytinyağ gezdirip defne yaprağı koyabilirsiniz.

Bir yandan da balıkların karnına doldurduğunuz soğan ve domatesli karışımdan kaldıysa buna küp doğranmış patates ekleyip (arzuya göre karabiber) unlanmış fırın torbasına koyarak balıkların yanında pişirebilirsiniz, torbayı delmeyi unutmayınız.



Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok: