Malzemeler
- 250 gr. beyaz peynir ( rendelenmiş )
- 3 yumurta ( 1 sarısı üzerine )
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı un
- 1 demet dereotu ya da maydanoz ( kıyılmış )
- 1 kabartma tozu
Yağlanmış tepsiye ya da kek kağıtlarına dökün.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Kağıtlara dökerseniz yumurta sarısı sürmeseniz de güzel görünüyor.
175 derece ön ısıtmalı fırında 40 dakika pişirin.
( Ya da amaan ben fırınımı biliyorum ayarı, huyu suyu farklı diyenler istediği gibi pişirebiliiiir:))
not: RESİMDEKİLER daha az ölçü kullanılarak şu şekilde yapılmıştır, el oyalamadan, lezzeti garanti ve puaçadan daha yumuşak bir şey pişirmek isteyenler için idealdir: 3 yumurtayı biraz tuz ile çırpıp, yarım su bardağı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı kadar kalmış kahvaltılık peynirlerden veya lor peyniri, 1 paket kabartma tozu, yarım demet maydonoz ve pul biber karıştırılır, kek kağıtlarına 2 yemek kaşığı koyulur, üstü hafif kızarınca kürdan testi ile piştin mi diye sorulur ve afiyetler olur....(pişirirken üzerlerine yumurta sürmedik)
4 yorum:
üstüne susam ve çörek otu çok yakışıyor...
ÇOK AZ DA KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİN VE FAZLALARINI DİFRİZE KALDIRIN...AİLECEK ÇOK SEVDİK:))))
EĞER kağıtlarınız küçükse çok koymayın harçlarını, yuvarlaktansa kareye dönüyo o zaman pişen kekciklerin şekilleri.
dostum süpersin!.. olsa da yesek ya
Yorum Gönder