Tuzlu Kek (Derya Baykal)



Malzemeler

  • 250 gr. beyaz peynir ( rendelenmiş )
  • 3 yumurta ( 1 sarısı üzerine )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 demet dereotu ya da maydanoz ( kıyılmış )
  • 1 kabartma tozu
Hepsini karıştırın.
Yağlanmış tepsiye ya da kek kağıtlarına dökün.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Kağıtlara dökerseniz yumurta sarısı sürmeseniz de güzel görünüyor.
175 derece ön ısıtmalı fırında 40 dakika pişirin.
( Ya da amaan ben fırınımı biliyorum ayarı, huyu suyu farklı diyenler istediği gibi pişirebiliiiir:))

not: RESİMDEKİLER daha az ölçü kullanılarak şu şekilde yapılmıştır, el oyalamadan, lezzeti garanti ve puaçadan daha yumuşak bir şey pişirmek isteyenler için idealdir: 3 yumurtayı biraz tuz ile çırpıp, yarım su bardağı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı kadar kalmış kahvaltılık peynirlerden veya lor peyniri, 1 paket kabartma tozu, yarım demet maydonoz ve pul biber karıştırılır, kek kağıtlarına 2 yemek kaşığı koyulur, üstü hafif kızarınca kürdan testi ile piştin mi diye sorulur ve afiyetler olur....(pişirirken üzerlerine yumurta sürmedik)

4 yorum:

SU dedi ki...

üstüne susam ve çörek otu çok yakışıyor...

gül dedi ki...

ÇOK AZ DA KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİN VE FAZLALARINI DİFRİZE KALDIRIN...AİLECEK ÇOK SEVDİK:))))

meloş dedi ki...

EĞER kağıtlarınız küçükse çok koymayın harçlarını, yuvarlaktansa kareye dönüyo o zaman pişen kekciklerin şekilleri.

USLU dedi ki...

dostum süpersin!.. olsa da yesek ya