İYİLİK KEKİ

1,5 Su bardağı şeker ve 3 yumurtayı çırpıyoruz,
1 su bardağı sıvıyağ,
1,5 su bardağı süt,
1 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
2-3 kaşık kakao
cıvık olacak şekilde unu ekliyoruz, önce 200 derecede ısıtılmış fırını 170 dereceye düşürüp keki fırına atıyoruz. Bu arada sosunu hazırlıyoruz:
1 bardak şeker ve 1 yumurtayı ufak bir tencerede çırpıp 2 buçuk bardak süt ve 2 kaşık un ve 2-3 kaşık kakao ekliyoruz, kaynayınca bol bol bitter çukulata atıp pudingimsi bir sos elde ediyoruz ve bunu sıcakken, fırından yenice çıkmış kekin üzerine döküyoruz.

3 yorum:

ayşen dedi ki...

ben sosuna, kakao bittiği için 8 adet GDOsuz tadelle koydum süper oldu

feryal dedi ki...

Fotoğraf güzelmiş

Anonymous dedi ki...

fırın tepsisine yağlı kağıt koymayı unutmayınnn