DOLMA


10 adet biber için 1-2 soğan zeytinyağında kavrulur, 10-15 yemek kaşığı pirinç, 12 yemek kaşığı domates konservemizden ya da 1-2 kaşık salça, 2 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı karabiber, ve biraz tuz kavrulmuş soğana karıştırılır, biraz da su eklenerek hafif pişirilir. Hazırlanan harç biberlere doldurulur, 1 çay bardağı kadar su eklenerek ağır ateşte pişirilir. Dilerseniz parlak olmaları için üstten biraz yağ gezdirip pişirebilirsiniz. Sarmısak, az yağ ve bol nane karıştırılan yoğurt ile servis edilebilir.

1 yorum:

uslu dedi ki...

annem dolmaları tepeye kadar doldurmazdı, hiç izlememişsin dostum:) taşmış ayol bunlar:)