ÇİLEKLİ PASTA

3 buçuk su bardağı un
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ceviz, 1 limon kabuğu rendesi

kreması: 2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
az tereyağı

pişen keki bir bardk ile keserek yuvarlaklar elde ediyoruz ve onları bıçak ile tam ortadan yatay kesiyoruz. Kuru olmaması için mutlaka alt tabanı süt ile ıslatıp kremayı ve çilekleri araya yerleştiriyoruz. Üst tabanın altını da süt ile ıslatabilirsiniz (yumurta fırçası işe yarayabilir).en üste yine krema ve dilimlenmiş çilekleri ekliyoruz. Buzdolabında iyice soğuyunca seris yapıyoruz. Bu ölçü küçük fırın tepsisinde uygulanmış ve 15 adet yuvarlak kekcik elde edilmiştir. Bardakla kesildiği için artan parçaları difrize atıp daha sonra tarçın ve süt ile hafif yoğurup hindistan cevizine bulayabilirsiniz, bir tariften apayrı bir başka lezzet ortaya çıkıyor. Eğer vaktim yok kek ile uğraşamam diyorsanız herhangi bir bisküviyi kuplara kırıklayıp bu kremadan ve çileklerden yine güzel bir lezzet yaratabilirsiniz (bebe bisküvisi ve burçak bisküvi denendi ve beğenildi ama bisküvilerde soya lesitini var yani gdo'lu yemem derseniz keki pişirmeniz önerilir:)

Hiç yorum yok: