- Kaynayan 3-4 su bardağı suya biraz tavuk suyu ve şehriye atılır.
- Şehriyelerin olmasına yakın havuç rendelenir.
- Çorba kaynayıp havuçlar pişince terbiye yapılır.
- Terbiyesi için geniş bir kasede 1,5 yemek kaşığı un, 4-5 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı pürüzsüz olana dek çırpılır.
- Kaynayan çorbadan bir kaç kepçe su alınarak terbiyeye dökülür, ılıması sağlanır.
- Terbiye çorbaya eklenir, 5 dakika kaynatılıp altı kapatılır, tuz atılır.
- Tereyağında pul biber çevrilip üzerine dökülür.
Havuçlu Çorba (Yemekteyiz-Hüma)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder