- 6 yufka
- 7-8 patates haşlanır, soyulur, ezilir.
- 1-2 tane soğan zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir.
- Haşlanmış patates, soğanlar, tuz, karabiber, kırmızı biber karıştırılır.
- Bir çorba kasesi kadar su ve zeytinyağ karışımı hazırlanır.(Yağ, 1 çay bardağı kadar olabilir.)
- Bir yufka açılır içine yağ ve su karışımından 2-3 kaşık gezdirilir ve yufka yarım daire olacak şekilde katlanıp tekrar sulu karışımdan bir kaç kaşık dökülür.
- Yufkanın düz kenarına patatesli harç konulup rulo olacak şekilde sarılır, fotoğraftaki gibi kesilir, bir gece buz dolabında beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ekilir, altı üstü kızarana dek fırında pişirilir.
Canım Annemden Çıtır Börek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder