- Taze baklalar ayıklanıp yıkanıp, doğranır.
- Kaynar suya atılıp 15 dakika kaynatılır.
- Süzülüp soğuk suya alınan baklalara 1 çorba kaşığı un serpilir, baklalar 10 dakika bu suda bekletilir.
- Bir yandan soğan kavrulur, içine 1 tatlı kaşığı salça koyulur.
- Soğuk suda bekleyen baklalar süzülerek soğanlı tencereye alınır.
- Biraz sıcak su ve 1 yemek kaşığı un tencereye eklenir. (Biz bu aşamada 1 tatlı kaşığı şeker ve biraz da tuz ekledik.)
- Pişince kıyılmış bol dereotu eklenip altı kapatılır.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda pulbiber gezdirilir.
Taze Bakla (Sait'ten)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder