Taze Bakla (Sait'ten)


  • Taze baklalar ayıklanıp yıkanıp, doğranır.
  • Kaynar suya atılıp 15 dakika kaynatılır.
  • Süzülüp soğuk suya alınan baklalara 1 çorba kaşığı un serpilir, baklalar 10 dakika bu suda bekletilir.
  • Bir yandan soğan kavrulur, içine 1 tatlı kaşığı salça koyulur.
  • Soğuk suda bekleyen baklalar süzülerek soğanlı tencereye alınır.
  • Biraz sıcak su ve 1 yemek kaşığı un tencereye eklenir. (Biz bu aşamada 1 tatlı kaşığı şeker ve biraz da tuz ekledik.)
  • Pişince kıyılmış bol dereotu eklenip altı kapatılır.
  • Üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda pulbiber gezdirilir. 

Hiç yorum yok: