Hamuru için :
- 500 g un-su-tuz kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- Hamur 45 dakika ya da 1 saat dinlendirilir.
- 300 gr Kıyma, 2 domates, 2 soğan, 1 yemek kaşığı salça, karabiber,tuz, 2 yemek kaşığı nar ekşisi birlikte yoğurulur.
Yapılışı:
- Hamuru açmak için 1 kahve fincanı (50-60gr kadar) tereyağ eritilerek 1 kahve fincanı sıvıyağla karıştırılır.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır.Yağ karışımına el bandırarak bu parça elle genişleterek ince ince açılır.
- İyice inceltilmiş hamur bir ucundan tutulup salyangoz gibi içe doğru kıvrılır.
- Bütün hamur bu şekilde açılıp burkularak tepsiye dizilir.
- Her böreğin üzerine kıymalı harçtan yapıştırılır.
- Yağ karışımından her böreğin üzerindeki harcın üzerine sürülür .
- 180-200 °C fırında, üstleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder