Antakya'nın Kaytaz Böreği

Hamuru için :

  • 500 g un-su-tuz kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
  • Hamur 45 dakika ya da 1 saat dinlendirilir.
İç Malzeme:

  • 300 gr Kıyma, 2 domates, 2 soğan, 1 yemek kaşığı salça, karabiber,tuz, 2 yemek kaşığı nar ekşisi birlikte yoğurulur.

Yapılışı:

  • Hamuru açmak için 1 kahve fincanı (50-60gr kadar) tereyağ eritilerek 1 kahve fincanı sıvıyağla karıştırılır.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır.Yağ karışımına el bandırarak bu parça elle genişleterek ince ince açılır.
  • İyice inceltilmiş hamur bir ucundan tutulup salyangoz gibi içe doğru kıvrılır.
  • Bütün hamur bu şekilde açılıp burkularak tepsiye dizilir.
  • Her böreğin üzerine kıymalı harçtan yapıştırılır.
  • Yağ karışımından her böreğin üzerindeki harcın üzerine sürülür .
  • 180-200 °C fırında, üstleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: