Sevim Abla'nın Şam Tatlısı


hamuru için:
1 bardak şeker
1 bardakhazır yoğurt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat

şerbeti için:
1 bardak su
2 bardak şeker
1 limon
NOT: Kabınıza göre su bardağı ya da meşrubat bardağı kullanabilirsiniz, (bu tatlıyı eski uzun köşem bardaklarla 2 ölçü yapıp 1 midi dikdörtgen fırın tepsisi kullanırsam daha güzel oluyor.) (Aşağıdaki kare borcam için 1 kupa kullanarak 1 ölçü yapmanız tavsiye edilir.)

  • önce şeker ve yoğurt karıştırılır.
  • daha sonra irmik, un, karbonat karıştırılıp bu malzemeye eklenir.
  • yağlanmış tepsiye döküldükten sonra istenirse ıslak elle üzeri düzeltilir.
  • fıstık ya da fındıkla süslenir.
  • tepside 10 dakika bekletilir.
  • 200 derece kızgın fırına verilir.(Fırından çıkınca ılıtılıp fıstıklara göre uzun dikdörtgenlere kesilir.)
  • şerbet için su ve şeker kaynatılır , limonu sıkılır.
  • sıcak şerbet , ılık tatlının üzerine dökülür.

1 yorum:

sinem dedi ki...

şam tatlısını bende yapıyorum ve cok güzel oluyor ellerimize sağlık..