İlknur'un Sofrası


Tava Böreği

-Lor peyniri ve maydanozla harç hazırlanır.

-Yağlanmış tavaya yufka kenarları taşacak şekilde serilir.
-İlk katın üzerine çırpılmış yumurta, süt ve yağ karışımından sürülür.

-ikinci yufkadan parçalar koparılarak diğer katlar oluşturulur.

-Her kata peynirli harç ve sütlü karışımdan koyulur.
-En son kenardan sarkan yufkalar üzerine kapatılarak toplanır.

-Tavada altı pişince ters çevrilerek diğer yüzü de pişirilir.

-Arkadaşım 2 yufkadan yapmış, tavanızın büyüklüğüne göre yufka sayısını ve diğer
malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.

Tarçınlı Kurabiye

-1 paket margarin

-3 çorba kaşığı pudra şekeri

-3,5 su bardağı un

-1 çay bardağı fındık

-üzeri için 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın

-oda sıcaklığındaki yumuşak margarin, pudra şekeri ve unla yoğurulur.

-fındıklar eklenir.

-yağlanmış tepsiye minik yuvarlaklar yapılıp dizilir.

-170 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

-Çıkınca tarçın ve pudra şekerli karışıma bulanır.



Ay Çöreği ve Haşhaşlı Rulolar
-Arkadaşım ikisini aynı hamurdan yapmış.

-4,5 su bardağı un, yarım paket margarin, 1 paket yaş maya(az ılık suda erit) , 1 yumurta , 1 çay bardağı çiçek yağı , 5yemek kaşığı şeker hamur haline getirilir.

-Ay çöreği için 2 elma rendesi, üzüm ve cevizle hazırlanan iç kullanılır.

-Haşhaşlı için haşhaş ezmesi ve şekerle hazırlanan iç malzeme kullanılır.

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

ilknurcum ellerine sağlık yine döktürmüşsüm..yoksa hakana mı yaptırdın:))))bende istiyorum geldiğimde ona göre.öptüm.aylincim sana da teşekkürler bu güzellikleri bizimle paylaştığın için.sizi seviyorum.Nalan

USLU dedi ki...

Teşekkürler Nalan, becerikli insan, asıl senin siteni merakla bekliyoruz...

USLU dedi ki...

İlknur'cum tarifini burdan okuyup yapanlar olmuş, çok beğenmişler ve patik bulmuşlar.sağol canım, ellerin dert görmesin.