Bu tarif için http://www.mutfaksirlari.com/ adresini hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Aynen orada anlatıldığı gibi yaptım, bu ölçülerle 11 tane minik pankek çıktı ortaya.
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı elenmiş un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ (içine)
2 yemek kaşığı sıvıyağ (tavaya)
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı elenmiş un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ (içine)
2 yemek kaşığı sıvıyağ (tavaya)
- Tavaya koyulacak yağ haricindeki tüm malzemeyi çırpma kabına alın.
- Mikserle topaksız ve akışkan kıvamı yakalayıncaya kadar çırpın.
- Tavayı fırça ile yağlayın ve orta ateşte kızdırın.
- Hamurunuzdan varsa küçük kepçe ya da servis kaşığı ile alarak kızgın tavaya dökün.
- Hamurunuzun üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca spatula yardımı ile diğer yüzünü çevirin. Her iki yüzde aynı derecede kızarınca servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder