Yengemizin Yaş Pastası


  • Öncelikle oda ısısında 4 yumurta ve 1,5 su bardağı şeker yaklaşık 10 dakika çırpılır.
  • 1 paket buğday nişastası (200 gr. lık paket), 1 limon rendesi , 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu karışıma eklenir.
  • yağlanmış kalıba dökülüp pişirilir. (Pandispanyaların önceden ısıtılmamış fırına koyulması daha uygunmuş.)
  • Ara kreması için ben Oktay Usta'nın tarifini kullanıyorum. 1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt , 5 yemek kaşığı şeker pişirilir, en son vanilin eklenip ocaktan alınır. Soğuyunca ikiye ya da üçe kesilmiş pastanın arasına sürülür. (krema süreceğiniz yüzeyleri evde varsa sütle, yoksa şekerli su ya da gazoz vb. ile ıslatabilirsiniz.)
  • Üst krema için 2 yemek kaşığı nişasta , 2 fincan su , 4 yemek kaşığı şeker , 1 su bardağı çilek püresi pişirilir. soğuyunca pastamızın üzerine dökülür.
  • Arzuya göre üst krema cappucinolu cremole alınarak da hazırlanabilir ya da bir paket çilekli puding vişne suyuyla pişirilerek de elde edilebilir.

1 yorum:

Anonymous dedi ki...

bu tariflerde emeği geçen herkese teşekkürler
hepsi birbirinden güzel domates güzelini hemen yapacağım yeni tariflerinizi bekliyorum
nazan moralı