Hatice'nin Süslü Böreği (Karnı Yarık Böreği)



"Benim hiç güzel bir börek tarifim yok." dediğimde, arkadaşım bunu yazdırmıştı sağolsun.Artık var:)

-3 yufka
-2 yumurta
-10 çorba kaşığı taze yoğurt (ben sütle yapmıştım)
-4 çorba kaşığı sıvı yağ
-250 gr böreklik lor peyniri
-10-15 dal maydanoz
-1 biber, 1 domates
-üzeri için 1 yumurta sarısı(beyazı içinin sıvı harcına koyulabilir.)

Yumurta, yoğurt ve yağ çırpılarak harç oluşturulur.

Masaya bir kat yufka serilir ve heryerine bol bol bu harçtan kaşıkla dökülür.

Üzerine ikinci yufka serilir ve yine bu harç bol bol üzerine kaşıkla gezdirilir.

Üçüncü yufka da aynı şekilde serilip harçla ıslatıldıktan sonra üst üste duran ıslanmış 3 yufka önce 4, sonra 8, sonra da 16 küçük üçgen olacak şekilde kesilir.(sigara böreği üçgenlerinden daha küçük.)

Sonra her küçük üçgene peynir ve maydonozlu harçtan koyulur.

Üçgen dilimler enli rulo olacak şekilde sarılır(paçanga böreği gibi), yağlı tepsiye alınır.

Her böreğin üzerine bıçakla kesik atılır ve bu kesikler domates biberle doldurularak süslenir.

En son üzerine az sıvı yağla karıştırılmış yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.

Hiç yorum yok: