Sakızlı Muhallebi

Tarif için http://www.portakalagaci.com/ a teşekkürler.

Malzemeler
125 gr margarin (Ben tereyağ kullandım)
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

-125 gr margarini tencerede kızdırın.
-1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika)
-750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. (Ben eklediğimde bir sürü topakla karşılaştığım için blendırla karıştırdım.)
-Süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin.
-Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
-Altını kapatıp mikserin en yüksek hızında 15 dakika karıştırın. (karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalı)
-Artık köpük köpük olan muhallebiyi kase ya da kuplara dökebilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok: