Annemin Ayva Reçeli




Malzemeler :
-2 kg ayva
-1200 gr toz şeker
-Yarım paket vanilin
-2-3 adet karanfil
-Yarım limon suyu
-Ayva çekirdeği (6-7 tane)
-1 ayvanın kabuğu
-1 su bardağı nar suyu (vişne suyu da olabilir.)

Yapılışı:
-Ayvalar soyulup temizlendikten sonra 3 su bardağı su ile tencereye alınır.
-Karanfil, ayva çekirdekleri ve ayva kabukları bir tülbent parçasına bohçalanır.
-Bu bohçada tencereye atılıp ayvalar haşlanır.
-Ayvalar pişince suyu süzülür ve bu su bir tencereye alınır.
-Tenceredeki suya 1 su bardağı nar suyu eklenir, kaynatılır.
-Kaynayınca şeker ilave edilir.
-Şeker eriyince ayvalar eklenir.Bir taşım kaynatılır.
-Limon suyu eklenir.Bir taşım daha kaynatıp vanilin eklenir.
-Afiyet olsun.
Not: ayvalar soyulurken limonlu suya atılmalı, kararmasın diye.

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

ben hiç denemedim bi tarifim var rendeleyin ayvaları diyor, tam yapacaktım annem yapmış, doğrayınca daha pratik, afiyet olsun...

SEDA dedi ki...

NAR SUYU MU EKLENİYOR DEMEK...ÇOK YARAYIŞLI...YAŞŞA SEN...