-2 kg ayva
-1200 gr toz şeker
-Yarım paket vanilin
-2-3 adet karanfil
-Yarım limon suyu
-Ayva çekirdeği (6-7 tane)
-1 ayvanın kabuğu
-1 su bardağı nar suyu (vişne suyu da olabilir.)
Yapılışı:
-Ayvalar soyulup temizlendikten sonra 3 su bardağı su ile tencereye alınır.
-Karanfil, ayva çekirdekleri ve ayva kabukları bir tülbent parçasına bohçalanır.
-Bu bohçada tencereye atılıp ayvalar haşlanır.
-Ayvalar pişince suyu süzülür ve bu su bir tencereye alınır.
-Tenceredeki suya 1 su bardağı nar suyu eklenir, kaynatılır.
-Kaynayınca şeker ilave edilir.
-Şeker eriyince ayvalar eklenir.Bir taşım kaynatılır.
-Limon suyu eklenir.Bir taşım daha kaynatıp vanilin eklenir.
-Afiyet olsun.
Not: ayvalar soyulurken limonlu suya atılmalı, kararmasın diye.
2 yorum:
ben hiç denemedim bi tarifim var rendeleyin ayvaları diyor, tam yapacaktım annem yapmış, doğrayınca daha pratik, afiyet olsun...
NAR SUYU MU EKLENİYOR DEMEK...ÇOK YARAYIŞLI...YAŞŞA SEN...
Yorum Gönder