Fırın Torbasında Kabak Tatlısı (Cennet Abla)




1 kg kabak
2 su bardağı şeker
1 fırın poşeti
Hindistan cevizi, tarçın,vanilin
(Not: Kabakları bir gece önceden şekerle bekletmeye gerek yok.)

  • Kabaklar temizlenip doğrandıktan sonra şeker ve vanilinle birlikte harmanlanır. 
  • Fırın poşetine koyulur.Poşet iple bağlanır ya da düğüm atılarak kapatılır.  
  • Torba bir kaç yerinden kürdanla delinip fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Fırın 200 dereceye ayarlanır.
  • Kabaklar fırına verildikten sonra sulanınca torbanın bir kenarına bıçakla ufak bir kesik atılarak sularının dışarı çıkması sağlanır.(Sulanmazsa ya da çok fazla su salmazsa torbayı kesmeye gerek yok.)
  • Hindistan cevizi, tarçın ya da tahin pekmezle servis edilir.
(Fırınınızın ısıtma durumuna göre arada gidip pişip pişmediğini kontrol edin. Benimki yaklaşık 1 saatte pişirdi.)

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

çok ilginç ve kolay.denemek istiyorum.müthiş bir antioksidan...home tv'de hep bu kabakla bi sürü tarifler yapılıyo...şeker yerine pekmez olur mu? (ayşen)

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Sevgili Aylin,
Guzel sozlerin icin tesekkur ederim,inceledigim kadari ile cok guzel tariflerin var, ozellikle bu firin posetinde kabak cok ilginc en kisa zamanda deneyecegim. Iyi yillar, sevgiler...