KANDİL SİMİDİ

İlla da kandil olması şart değil eğer tuzlu kurabiye için şaşmaz bir tat arıyorsanız bunu deneyin ama biraz fazla yağ konulsa da yok böyle bi lezzet...Hatta boş zamanlarınızda yapıp difrize atın, kullanmanız gerektiğinde de 2 dakika tavada ısıtın. Tarif defterinizin yıldızlı tariflerinden biri geliyorrr:

250 gr tereyağ, 2 yumurta sarısı (beyazları üzerine susam sürerken kulanılıyor), 1 paket kabartma tozu, 2 çorbakaşığı sirke, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ ve yarım kilodan biraz fazla un karıştırılır, yumurta beyazına ve susama batırılıp pişirilir.

Not:resimdeki şekilleri vermek için önce bir parça hamuru iki elinizin içi ile yuvarlayarak yassılaştırın sonra da işaret parmağınız ile ortasına çukur açın, hamurun altı çok az delinse yeter. Bunu yapamıyorsanız hamuru bir kesme tahtasında dikdörtgen şeklinde yassılaştırıp / / / / şeklinde kesebilirsiniz.

3 yorum:

ayşen dedi ki...

bu kandil simidi tarifi tereyağından olsa gerek harika ama en güzeli de difrizden çıkarıp tavada 2 dakika ıstınca lezzet geri geliyor süper. not:küçük fırınlarda 2 tepsi çıkıyor.

tuğçe dedi ki...

biz bunlardan yemiştik :) ve tadı harikaydı..en kısa zamanda bende yapacağım ;)

USLU dedi ki...

çok acıktımm