250 gr tereyağ, 2 yumurta sarısı (beyazları üzerine susam sürerken kulanılıyor), 1 paket kabartma tozu, 2 çorbakaşığı sirke, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ ve yarım kilodan biraz fazla un karıştırılır, yumurta beyazına ve susama batırılıp pişirilir.
Not:resimdeki şekilleri vermek için önce bir parça hamuru iki elinizin içi ile yuvarlayarak yassılaştırın sonra da işaret parmağınız ile ortasına çukur açın, hamurun altı çok az delinse yeter. Bunu yapamıyorsanız hamuru bir kesme tahtasında dikdörtgen şeklinde yassılaştırıp / / / / şeklinde kesebilirsiniz.
3 yorum:
bu kandil simidi tarifi tereyağından olsa gerek harika ama en güzeli de difrizden çıkarıp tavada 2 dakika ıstınca lezzet geri geliyor süper. not:küçük fırınlarda 2 tepsi çıkıyor.
biz bunlardan yemiştik :) ve tadı harikaydı..en kısa zamanda bende yapacağım ;)
çok acıktımm
Yorum Gönder