Annemin Elma Tatlısı

5-6 adet elma
1 su bardağı iri çeklmiş ceviz
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 ya da yarım Çubuk tarçın
2 adet karanfil
5-6 çorba kaşığı toz şeker

-Elmaları soy, bütün şekilde, çekirdeklerini çıkarıp elmaları limonlu suya at kararmasın diye.
-Elmaları tencereye diz, üzüm ve cevizle içlerini doldur.
-Her elmanın üzerine 1 er kaşık şeker serp.
-Tencereye 2 su bardağı su koy. (istenirse çay kaşığının ucu kadar gıda boyası koyulabilir.)
-Tarçın ve karanfili tencerenin dibine at.
-Kapağını biraz kapalı tut, sonra açıp çatalla pişmiş mi diye bak.
-İstenirse kremşanti veya kaymakla servis edilebilir.

Hiç yorum yok: