Kolay Elmalı Tatlı



Elimde kalan baklavalık yufkaları nasıl değerlendirelim diye aranırken bu tarifi http://mutfakta1inci.blogspot.com/2010/10/meyveli-strudel.html adresinde buldum.Ben tarifte bazı değişiklikler yaptım, arkadaşa teşekkürler.
  • 1 elma rendelenip 1 yemek kaşığı şekerle biraz pişirilir.
  • İçine 1 avuç kuru üzüm ve 2 kuru kayısı eklenir, tarçın ekilir.
  • 6 baklavalık yufkanın herbirine erimiş tereyağı sürülür ve istenilen miktarda şeker serpilir.
  • Elmalı harç üstüste konulmuş 6yufkanın kenarına koyulup rulo şeklinde sarılır, 3parmak kalınlığında kesilip 175 derecede kızarana dek pişirilir.(Ben kesip de pişirmiştim, çıtır oldu, belki kesmeden pişirilirse biraz daha yumuşak olabilir.)
  • Pişince üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok: