Elimde kalan baklavalık yufkaları nasıl değerlendirelim diye aranırken bu tarifi http://mutfakta1inci.blogspot.com/2010/10/meyveli-strudel.html adresinde buldum.Ben tarifte bazı değişiklikler yaptım, arkadaşa teşekkürler.
- 1 elma rendelenip 1 yemek kaşığı şekerle biraz pişirilir.
- İçine 1 avuç kuru üzüm ve 2 kuru kayısı eklenir, tarçın ekilir.
- 6 baklavalık yufkanın herbirine erimiş tereyağı sürülür ve istenilen miktarda şeker serpilir.
- Elmalı harç üstüste konulmuş 6yufkanın kenarına koyulup rulo şeklinde sarılır, 3parmak kalınlığında kesilip 175 derecede kızarana dek pişirilir.(Ben kesip de pişirmiştim, çıtır oldu, belki kesmeden pişirilirse biraz daha yumuşak olabilir.)
- Pişince üzerine pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder