Sevim Yengemizden Hasta Çorbası

  • 1 bütün tavuk etleri kemiklerinden kolayca ayrılacak kadar haşlanır,
  • tencereden çıkarılıp etleri kemiklerinden ayrılıp diftilir,
  • tavuğun suyuna tekrar etler atılır,
  • bol karabiber ve şehriye eklenir, kaynatılır,
  • tuzu ekilip altı kapatılır,
  • 1 bağ maydanoz saplarıyla minik minik doğranıp tencereye atılır,
  • limon sıkıp afiyetle yenir.
NOT: Çorbanızı çok duru sevmiyorsanız, 3-4 kaşık unu suyla ezip kaynamadan biraz önce içine koyabilirsiniz.kaynadıktan sonra limon suyu ve yumurta sarısını çok güzel çırpıp bir kaç kaşık çorbanın suyuyla ılıştırıp bu terbiyeyi tencereye ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

bebekyemezse dedi ki...

patates ve havuçlusunu yapıyorum şimdi. Limon yok ama...Bakalım ufaklık sevecek mi?